Poza în oglindă. Cea mai mare tâmpenie

pozaPoza în oglindă mi se pare de departe cea mai mare tâmpenie. Denotă singurătate și narcisism. De ce o practică lumea? Păi pentru că lumea are un nivel de inteligență care alimentează asemenea obiceiuri. Asta e, dacă nu ne-am născut toți academicieni, e clar că nu putem avea pretenții. Sau măcar să ne fi născut cu bun simț. Am spus de multe ori faptul că în România bunul simț este pe cale de dispariție, și acesta este motivul principal pentru care îmi doresc în următorii ani să ridic ancora. O să mă duc probabil în țările mai civilizate, unde oamenii sunt oameni, nu Vip-uri închipuite.

Poza în oglindă spune totul despre noi ca nație, despre români. Deși nu este specifică acestei țări, mai este întâlnită și în alte societăți de subzistență, poza în oglindă pare să spună o poveste. Este povestea tristă a unei tipe, sau a unui cocalar care nu are prieteni și care are o părere atât de bună despre sine, încât simte nevoia să fie lăudat. Sunt genul de oameni care probabil în copilărie nu au primit suficiente complimente pentru modul în care arată și acum, odată ajunși la vârsta maturității (12 ani), doresc să se exteriorizeze într-un fel sau altul.

Poza în oglindă este o imbecilitate, trebuie să recunoaștem. Oricât am încerca noi să explicăm fenomenul, nu cred că avem vreo șansă. E ceva atât de stupid încât nu are explicație. Există multe lucruri pe care oamenii le fac din cauza faptului că sunt pur și simplu proști. Nu te poți pune cu prostia, nu ai cum să o înțelegi dacă ești măcar o treaptă mai sus pe scara inteligenței.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.