Pisică adoptată sau cumpărată?

Am tot auzit discuția asta, dezbaterea între iubitorii de animale care preferă să le cumpere în loc să le adopte. Adevărul este că acuma, nu poți judeca pe cineva că a ales să cumpere o pisică în loc să adopte una. Mie de exemplu mi-ar place să am o pisică de rasă pentru modul în care arată, dar asta nu înseamnă că nu iubesc toate pisicile sau că aș avea ceva cu cele din adopție.

Din contră, mă bucur tare mult când văd că există oameni care țin pisicile acasă până le adoptă cineva. Mă bucur când văd că oamenii adoptă pisicile din centrele speciale dar repet, asta nu înseamnă că trebuie să fim anti pisica de rasă. Până la urmă nici cea de rasă nu are vină că-i de rasă, nu?

Dacă aș sta singur aș avea probabil vreo 2 pisoi în casă. Unul de rasă și unul adoptat. Asta nu înseamnă că aș iubi mai puțin pisoiul adoptat… Ar însemna că aș avea în casă un pisoi pe care mi l-am dorit și unul pe care l-am salvat de la singurătate, de ambii având la fel de multă grijă. Nu i-aș hrăni cu ciorbă cum fac unii, nu cred că ar costa atât mult mâncarea specială pentru pisici, nu aș putea nici să fac diferențe între ce aș da de mâncare unuia și ce aș da de mâncare celuilalt chiar dacă unul este de rasă și unul adoptat.

Voi ce credeți? Ați cumpăra o pisică? Ați adopta una? Ați lua una de pe stradă? Lăsați-mi scris în comentarii, chiar mi-ar place să aflu părerea iubitorilor de pisici referitor la această problemă.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.