Oare ce ar spune dacă cei cu mașini de zeci de mii de euro ar fi întrebați de unde au avut atâția bani?

seria 6Mereu te uiți pe stradă și vezi diverși puțoi, de 18-25 de ani care se plimbă cu mașini de 20,000 – 30,000 de euro, la mâna a doua evident că la noi e moda cu fala asta țigănească. Decât să ne cumpărăm mașină nouă mai bine ne cumpărăm un A6 sau un Seria 5 la mâna a doua. Sunt curios ce ar spune dacă oamenii ăștia dacă ar trebui să răspundă la întrebarea simplă: de unde au avut bani să cumpere asemenea mașini. Ar zice și ei ca Iohanis: din meditații și ghinion pentru cei ce n-au?

Cred că absolut nimeni nu ar putea să justifice în țara asta o mașină de 30.000 de euro și peste, cel puțin în județele astea limitrofe, considerate polii sărăciei în România. Mehedinți de exemplu. Dacă ai lua la întrebări pe cei cu ML-uri, oare ce ar spune? Că din muncă cinstită? Că au făcut bani cu firma aia cu capital social 200 de lei și 1 angajat? Ce ar spune frate? Evident că la cât de nesimțiți sunt, nu ar răspunde niciodată la întrebarea asta. La noi e la modă „șmecheria”, ei se cred mafioți asemenea lui Becali „să faci bani de unde nu știe nimeni” sau ceva de genul, că nu am reținut foarte bine behăiturile lui Ioan Becali.

Cred că va veni și la noi momentul în care vei fi chemat la poliție să spui de unde ai avut bani de ML când pe strada ta se mănâncă de pe jos și chestii de genul. Poate în următorii 200 de ani… Peste 300 de ani, când lucrurile se vor mai rezolva în materie de mentalitate.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.