Păcat că nu profităm de zonele frumoase pe care le avem – Bahna, Mehedinți

DSC00043Îmi pare rău că nu suntem în stare să valorificăm turismul în țara asta pentru că avem destul de multe locuri minunate la care străinii nici măcar nu îndrăznesc să viseze. Un bun exemplu este Dunărea, în special localitatea Bahna din județul Mehedinți.

Cred că fotografiile vorbesc de la sine, au fost făcute de mine din dreptul unei pensiuni, în vremea în care lucram la distribuție. Acum am revăzut pozele și mă gândeam… Au trecut vreo 8 ani de atunci, eram copil, nu mă gândeam la ce am putea valorifica sau de ce nu valorificăm. Astăzi, lucrurile stau cu totul altfel.

Și ca Bahna sunt foarte multe localități în județul ăsta de care nimeni nu trage, pe care nimeni nu vrea să le scoată în evidență. De ce ar face asta dacă nu au de câștigat? Cred că cel mai nenorocit gând pe care-l pot reproșa românilor este „nu fac treaba X pentru că nu-mi iasă și mie nimic”.

Am devenit o nație de milogi, deși suntem plătiți să ne facem munca prin salariu, așteptăm ca milogii să mai vină și parandărăt, comisioane și așa mai departe… De multe ori mi-e și silă de români când îi văd că aleg să nu se implice în absolut nimic dacă nu primesc atenții sau bani…

Județul Mehedinți a ajuns cel mai sărac din țară pentru că este căpușat de acești oameni de nimic, ce aleg să facă orice numai să investească în lucruri de unde nu pot trage parandărăt nu. E destul de grav și din păcate nimeni nu poate să îi oprească, legea nu e lege pentru toți și din cauza lor, localități precum Bahna sunt osândite la sărăcie și anonimitate. Păcat, mare păcat…DSC00042

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.