Cât de important este să ai lumini de calitate la mașină

lumini de calitateCând am adus mașina din Germania am observat că necesită destul de multe adaptări pentru drumurile noastre. Au fost necesare două intervenții: a trebuit să schimb suspensia cu una mai adaptată la off-road, căci gropile de la noi îți fac viața imposibilă cu o suspensie sport, și de asemenea becurile. Nemții au autostrăzi și drumuri foarte bine iluminate, mașinile lor de fabrică nu au becuri H7 cu halogen sau xenon dacă e vorba despre o mașină ceva mai veche.

Este vorba despre un Golf 4 din 2001, pe vremea aceea nu se fabricau mașini cu xenon și minuni de-astea. Viața era mult mai simplă mai ales că ei nici nu prea au nevoie de faruri noaptea. În fine, cei care ați fost în Germania știți foarte bine cum stă treaba cu infrastructura lor.

Eu unul întotdeauna am considerat că frânele și luminile trebuie să fie excelente pe o mașină. Ambele te pot scăpa de belele dar ambele e pot băga în belele destul de simplu. În România chiar ai nevoie de faruri puternice iar cele H7 sau xenonanele sunt destul de bune.

Nu de puține ori chiar prin oraș ai nevoie de lumină bună pentru că iluminatul public este sub orice jenă. Să nu mai zic despre ce se petrece în afara localității unde dacă nu ai lumină bună, ești terminat. Eu am încercat câteva zile să merg cu mașina cu farurile cu care am adus-o din Germania însă a fost aproape imposibil. Trebuia să reduc viteza foarte mult pentru că nu făceau față.

Au fost și ele proiectate pentru civilizație unde pe marginea drumului mai e câte un bec din când în când, nu pentru stepa calmucă din România. Gândiți-vă că pe străzile noastre, adică pe tarla pe lângă faptul că nu există lumină există și foarte multe gropi sau oameni bețivi care umblă pe mijlocul străzii sau căruțe nesemnalizate sau cine știe ce minune.

E foarte important să poți zări la timp un pericol atunci când călătorești cu mașina pentru că-ți poate salva viața. Așadar aveți în vedere importanța luminilor de calitate pe mașina voastră.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.