3 meserii pe care nu aș putea niciodată să le practic

legal concept with businessman holding gavel and law booksSă fii român în ziua de azi și să ai un job foarte bine plătit, ori o carieră de succes, pare o idee destul de deplasată. Românii nu prea mai au chef de muncă în țara asta mai ales dacă nu ies bani. Până acum am avut destul de multe joburi, ceva specific tinerilor raritate cu chef de muncă, printre care amintim manipulant la distribuție, agent de vânzări, operator producție publicitară, operator GPL, abia în ultimul an am făcut un PFA și am urmat așadar o carieră în domeniul scrisului.

Totuși am stat așa și m-am gândit că sunt câteva meserii pe care eu unul nu aș putea niciodată să le practic. Am făcut așa un top 3 pe care-l voi explica mai pe înțelesul tuturor în cele ce urmează…

3 meserii pe care nu aș putea niciodată să le practic

  1. Medic – nu aș putea niciodată să fiu medic pentru că mă pierd destul de repede cu firea atunci când nu mă simt eu bine, ce să mai zic de alții? Mi se pare de departe cea mai dificilă meserie ce presupune totodată o foarte mare răspundere. Nu poți să fii medic și să tratezi aiurea oamenii, chiar dacă nu-ți aduc bani în plic.
  2. Avocat – nu aș putea niciodată să fiu avocat pentru că ar însemna să apăr și criminalii, nu doar oamenii nevinovați. Nu aș putea niciodată să încerc să scap de pușcărie pe cineva care a făcut un rău intenționat sau ceva de genul, indiferent cât de mulți bani aș face. Uneori banii nu sunt totul.
  3. Sys Admin – nu am priceput niciodată linuxul. Din contră, m-a enervat la culme. Nu aș putea niciodată să învăț să administrez un server cu linux sau ceva de genul, recunosc că mă depășește.

 

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.