Mă uitam adineaori pe Facebook la o pagină cu obiecte croșetate. Sunt curios dacă copiii din ziua de azi știu ce înseamnă să croșetezi. Croșetatul era obiceiul mamelor noastre și al bunicilor dar în ziua de azi, mamele moderne au iPhone în care să stea cu ochii atunci când sunt mai libere, nu mai pun ele mâna pe andrele și lână, chestii de-astea date uitării odată cu schimbul de generație.
Sunt curios dacă pe la școală mai este acea oră dedicată lucrului manual, la care cei mici învață să devină creativi, să facă anumite obiecte din diverse materiale cu propriile mâini. Deși au telefoane scumpe, tablete, laptopuri, sunt de părere că cei mici ar trebui neapărat să participe la cursuri de lucru manual, să vadă că pe lângă tehnologie mai există viață.
Chiar sunt curios, o să întreb pe cineva care are copil la școală să văd dacă mai există acele cursuri la care eu de exemplu, mă jucam cu pensulele, cu hârtia, cu plastilina și așa mai departe. Învățătoarele găseau mereu noi moduri de a ne stimula imaginația și creativitatea în timpul acestei ore de lucru manual și iată că am crescut frumos, cu personalitate complexă și toate cele.
Da, din păcate copiii din ziua de azi au o personalitate destul de ștearsă comparativ cu a noastră și asta din cauza faptului că tehnologia modernă a preluat multe dintre activitățile de bază ce stimulează creativitatea și ideile. Atunci când o mașină gândește în locul tău, clar nu ai cum să te mai dezvolți. Bine, și tehnologia dezvoltă mintea celui mic într-o anumită măsură, dar nu e genul de dezvoltare pe care eu unul o agreez.