Trotuarul nu are proprietar, așa că-i găsim noi unul

2016-05-15 11.08.51Am mai povestit noi despre obiceiul românului de a se pune cu curul pe bunul comun, dar trebuie să o prezentăm și pe asta cu trotuarul. Nu avea cum să scape. Mergeam în urmă cu câteva zile înspre târgul auto din Drobeta Turnu Severin când, dintr-o dată, am observat că un gard avea să mă dea jos de pe trotuar.

Cum vine asta mă? Oare autoritățile nu au nici un cuvânt de spus? Oare ce ștab o locui acolo de nu are nimeni ce să-i facă? Cum să te întinzi mă cu curtea pe trotuar, și nu doar pe o bucată din trotuar cum e obiceiul țigănesc pe la noi, ci pe tot trotuarul…

Cred că este dovada perfectă a micimii. Unii sunt oameni atât de mici încât sunt în stare pentru o palmă de pământ să se și omoare. La ce i-o folosi ăia 5 metri pătrați pe care i-a câștigat cu invazia trotuarului?

Ce oameni cretini frate, pe cuvântul meu că atunci când văd asemenea cretini îmi vine să mă duc dracului unde văd cu ochii. E spiritul ăla de român clasic foarte foarte egoist care nu vrea niciodată să piardă, din contră, să câștige.

Chiar sunt curios ce explicație ar avea omul pentru extinderea curții personale pe trotuar? O eroare de cadastru? Păi bine și dacă a fost o eroare de măsurătoare cum se mai face pe la noi, că se lucrează cu topografi bețivani, de ce trebuie să ia neapărat ăia 5 metri de pământ? De ce trebuie să mă facă pe mine să merg pe stradă? Chiar așa suntem ultimii calici ca să ne căcăm pe noi pentru o palmă de teren? Incredibil frate, incredibil… Găinăria asta mi se pare cel puțin josnică.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.