Intrebari si raspunsuri legate de implanturile dentare

Daca vrei sa mergi la Cris Smile sau la o alta clinica stomatologica pentru un implant dentar , probabil ai in minte o multime de intrebari la care vrei sa afli un raspuns. In cele ce urmeaza, vrem sa iti dam raspunsuri la o serie de intrebari simple legate de implanturi. Ele te vor lamuri cu privire la multe lucruri.

  • Implantul dentar ma va tine toata viata?

Ei bine, faptul ca implantul dentar tine toata viata e mai mult un mit. Implanturile dentare au in general o durata de viata de 10-15 ani, insa in conditiile in care pacientii au cu adevarat grija de dantura lor.

  • Cat de mult doare procedura de inserare a implantului dentar?

Adesea intalnim persoane care nu merg la dentist din cauza faptului ca o sa simta durere. Ei bine, lucrurile au avansat si interventiile realizate de medicii dentisti nu sunt dureroase. Exista tot felul de metode si proceduri prin care, cu ajutorul anesteziei lucrurile sunt simple din acest punct de vedere.

  • Daca imi pun implant, voi mai putea face vreodata RMN?

Sunt persoane care isi pun si aceasta intrebare. Raspunsul este „Da”. De ce? Pentru ca implanturile sunt confectionate din titan, iar titanul nu este un material care sa interfereze cu aparatele RMN.

  • E necesar concediul medical dupa un implant?

In cazul unui implant, dupa operatia in sine medicul recomanda evitarea efortului fizic timp de 2-3 zile. Daca munca ta nu presupune efort fizic, poti sa o continui linistit/a. Insa, depinde mult si de fiecare pacient in parte. Poti sa nu te simit in stare sa mergi la munca, chiar daca lucrezi la birou.

  • Am voie sa fumez daca vreau un implant dentar?

In mod categoric, nu! Fumatul poate fi extrem de daunator atunci cand vrei sa beneficiezi de un implant. Medicii, in general recomanda renuntarea la fumat cu 6 saptamani inainte de procedura in sine. De ce? Pentru ca operatia se poate vindeca foarte greu daca nu eviti consumul de nicotina.

  • Cand imi este interzis implantul?

Sunt si persoane care nu pot opta pentru o astfel de procedura. Iata care: femeile insarcinate, persoanele cu afectiuni cardiace compensate, persoanele care sufera de reumatism articular acut si iau antibiotice, persoanele care sufera de bruxism si nevralgie, persoanele care nu vor sa renunte la fumat, cele care sunt alergice la diverse materiale folosite, dar si persoanele care iau tratamente anticoagulante ce nu pot fi intrerupte.

  • Pana la ce varsta imi pot pune un implant?

In privinta varstei, nu sunt multe de spus. Orice persoana care are peste 18 ani poate beneficia de un implant, daca bineinteles nu se confrunta cu problemele amintite mai sus.

  • Care este pretul pentru un implant dentar?

Preturile sunt diferite, de la clinica la clinica si bineinteles in functie de ceea ce iti doresti. Nu-ti putem spune un pret fix, deoarece nu toate clinicile si cabinetele practica un tarif fix. Insa, daca vrei sa-ti faci o idee, poti vedea o lista de preturi pe www.cris-smile.com.Implant-Dentar-637x332

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.