Îmi place să urmăresc vloguri internaționale pentru că observ mentalități cu totul diferite față de ce cele preponderente în societatea românească contemporană. Există câteva mici diferențe între vlogurile străine și cele românești pe care le voi discuta în cele ce urmează mai pe îndelete, astfel încât să înțelegeți de ce sunt atât de pornit pe vlogurile de la noi. Veți înțelege cu siguranță.
Diferențele dintre youtuberii lor și youtuberii noștri
- Atunci când se apucă de YouTube, străinii investesc decent într-o cameră video de calitate cât de cât. În România vezi tot mai des oameni care fac YouTube cu camera telefonului mobil, de calitate cel puțin execrabilă.
- Străinii au ideea de vlog irl, care la noi lipsește cu desăvârșire. Puținii care au preluat în România ideea de vlog irl scot niște clipuri destul de plictisitoare pentru că nu au o personalitate dezvoltată și nu se implică niciodată în nimic.
- Străinii petrec destul de mult timp învățând să editeze, cumpără softuri care să-i ajute în acest sens, nu fug de clipurile 4K de lene cum se întâmplă la noi. În România, vezi aceleași clipuri prost editate de la primul episod până la ultimul.
- Străinii nu renunță atât de simplu la ideea de YouTube. În România, toți băiețașii care au impresia că nasul lor a mai fost într-un cur de babă și că se pricep la de toate, se apucă și de YouTube. Când văd ei că de fapt sunt zero barat la personalitate și nu se uită nici rudele lor la clipurile pe care le produc, renunță. Nu încearcă niciodată să schimbe nimic, renunță pur și simplu ca lașii, ca proștii. Nu au acea dorință de a reuși, nu sunt mânați de acel sentiment de încredere în ceea ce fac.