Despre vilele cu 2 etaje din oraș

Merg deseori pe străzile orașului Drobeta Turnu Severin și  nu pot să nu observ casele cu câte 2, uneori chiar 3 etaje, neterminate care zac pe margine. Evident, sunt construite de niște oameni lacomi care sunt rupți de realitate. De ce?

Păi pentru că în primul rând nu s-au gândit la cât o să coste pagoda aia, au mers pe ideea clasică a românului „lasă că vedem noi pe parcurs cum o terminăm de construit, găsim noi bani”… Ei bine, uite că nu se prea găsesc din moment ce ai de finalizat un bloc, nu o casă și chiar dacă o finalizezi, ce faci cu ea apoi? Multe sunt de vânzare așa la roșu.

Numai la noi vezi tâmpenia asta, boala cu casele. Suntem bolnavi să avem case cât mai mari și cât mai impunătoare chiar dacă locuim singuri în ele. Facem case cu 12 camere pentru 3 persoane maxim și ne mai numim sănătoși la cap?

Eu unul nu aș putea niciodată să mă apuc să construiesc așa o casă prostească doar din cauza frustrărilor. Pe a mea poate să plouă de pe a vecinului, nu-i problemă. Cu ce o încălzi oamenii ăștia pagodele pe timp de iarnă habar nu am, că bani să le finiseze se pare că nu prea au. Cred și eu că nu prea au… Cât să și furi acum?  Probabil costă o avere numai lavabila și pluta pentru exterior dacă faci o casă cu 2-3 nivele.

E ridicol. În primul rând oamenii ăștia ar trebui întrebați de unde au avut bani să le construiască, în al doilea rând duși la un psiholog să fie consultați, să știm și noi o treabă, dacă sunt normali la cap sau nu prea. La ce case își fac în orașul foamei, nu prea sunt.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.