Cum poți combate sistemul sanitar de stat?

sistemul sanitar de statCu ultimul scandal în toi, cel legat de managerul Spitalului Județean Constanța prins în flagrant când primea mii de euro șpagă, cred că avem un semnal de alarmă destul de serios în ideea că nu mai avem ce căuta la spitalele de stat, chiar dacă plătim asigurarea aia nenorocită de sănătate de care oricum nu beneficiem din diverse motive, unul dintre ele fiind plicul cu bani pe care suntem nevoiți să-l băgăm în buzunarul medicilor. Fie că discutăm despre o simplă programare neurologie sau ginecologie sau ortopedie, nici vorbă să mai mergem la stat.

Cum e mă posibil să existe atâta nesimțire, atâta nepăsare în plin circ mediatic lansat de problema dezinfectanților diluați de 4200 de ori pentru ca niște puhavi lacomi de bani să facă milioane de euro îngropând de vii bolnavii din spitalele noastre? Și când te gândești la găinăria asta, inevitabil te gândești câte asemenea nemernicii s-or mai face cu medicamente și toate cele, că mulți intră bolnavi în spitale și nu numai că nu se vindecă dar boala se agravează chiar. Așadar de ce să mai ai tu încredere în sistemul de stat, de ce să mai mergi la medici șpăgari? Poți să mergi foarte bine la medici ce activează în clinicile private, oricum mai bine pregătiți de cât cei de la spitale…

De cât să dai niște șpăgi și să te îmbolnăvești în focarul de infecție numit spitalul de stat, nu mai bine te duci tu la o clinică privată? Chiar dacă ai nevoie de o programare neurologie ce nu presupune operații sau alte chestii. Cu banii pe care-i dai pe șpagă mai bine cumperi servicii medicale de calitate zic, nu? Cred că toți ar trebui să facem acest pas, să încetăm să mai fim milogi pe la cozile cabinetelor de stat unde ni se cer o grămadă de bani drept șpagă în plic. Aceasta este cu siguranță cea mai bună metodă prin care poți combate sistemul sanitar de stat atât de sifonat de bani pe toate părțile: mergi la o clinică privată.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.