De ce tânăra generație este atât de zăpăcită comparativ cu cea care a prins cel puțin 30 de ani în comunism

Tânăra generație este catastrofală dacă mă întrebați pe mine dar înainte să o catalogăm drept nu știu cum, să înțelegem de ce au ajuns tinerii atât de zăpăciți, atât de aiuriți. Așa de arătat cu degetul cu toții ne pricepem, însă de analizat și de găsit soluții mai puțini. În cele ce urmează o să vin cu cel puțin 5 motive pentru care generația tânără din ziua de azi e așa cum e, pică bacul 70% și nu se poate pune bază absolut deloc pe ea.

5 motive pentru dezastrul numit tânăra generație

  1. Au părinți maneliști. Atunci când nu are cine să educe, e clar că se ajunge la incultură și la depravare, exact cazul tinerei generații.
  2. Nu au case. Pe vremea lui Ceaușescu nu aveai grija casei, puteai să te concentrezi pe viață, pe familie, astăzi trebuie să-și consumi viața doar pentru a avea un acoperiș deasupra capului. E foarte stresant.
  3. Au de toate la cur. Da, aici discutăm la polul opus celor care nu au case, bineînțeles. Atunci când ești crescut în puf, apare miserupismul. Nu te mai interesează nimic, nu depășești stadiul de mediocritate din păcate.
  4. Nu citesc. Cititul dezvoltă gândirea, imaginația. Ei nu citesc nici măcar să ia bacul, ce să mai zic de ceva în plus? Nici vorbă… Nici măcar ziare nu se mai citesc, presa scrisă e cu un picior în groapă, ținută cu celălalt picior pe marginea gropii de către pensionari.
  5. Fumează, bea, se droghează. Atunci când educația lipsește din familie dar în schimb apar banii furați de la stat = beizadele. Copiii se transformă încet încet în niște ratați.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.