De ce nu trebuie să cumpărați mașini de la samsarii din târgurile auto

târgurile autoProbabil că știți deja că am obiceiul să frecventez târgul auto din Drobeta Turnu Severin în fiecare week-end, în speranța că apare vreo mașină interesantă pe acolo pe care să o cumpăr. Ei bine, săptămâna trecută m-am dus în zona târgului până la Fan Courier, pe joi așa. Am zis hai să trec și prin târg dacă tot am ajuns până la capătul orașului, nu? Că este deschis.

Ei bine, în timpul săptămânii când nu vine nici un posibil client în târg o să vezi samsarii cum cosmetizează și repară mașinile. Le pregătesc pentru week-end.  Era acolo un tip băgat la propriu până la brâu în motorul unei mașini, chiulasa dată jos, meșterea ceva pe acolo. Cum să mai cumperi mă mașini de acolo după ce vezi că le repară așa după ureche ?

A, și asta nu e tot… La ieșire din târg era un alt tip cu un Peugeot 306 pe capota căruia erau înșirate vreo 5-6 recipiente cu diverse pase, soluții. Inițial nu mi-am dat seama ce sunt și la ce folosesc până l-am văzut în spatele mașinii cum freca de zor tabla. Da, o cosmetiza să ascundă imperfecțiunile. Ceva poliș bănuiesc. Numai bine până sâmbătă – duminică nu se mai vedea nimic din reparație.

De-asta zic, să nu cumpărați mașini din târgurile auto de cât dacă sunteți siguri pe ceea ce faceți. Astfel, s-ar putea să cumpărați sâmbătă o mașină care pare impecabilă apoi la prima ploaie să vă treziți în bătătură cu o mașină pe care va trebui să o vopsiți ori, în cel mai bun caz, să o duceți la un mecanic abilitat, capabil să o repare și să o pună la punct.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.