Unde să merg în vacanța de vară? Pe litoralul românesc sau pe cel turcesc?

vacanța de vară

Ei bine, grea decizie asta cu vacanța de vară. Pe-o parte aș merge aici la noi, că e mai aproape și mai liniște, nu sunt atâtea atentate și bombe și minuni, dar pe altă parte mă roade chestia asta cu Turcia de 4 ani de zile, aș vrea neapărat să ajung acolo să vizitez o țară atât de minunată. Da, Turcia este una dintre cele mai interesante țări din zona asta, alături de Grecia. Faptul că Turcia nu se află în UE pentru mine nu prea contează și nu mă sperie acele atentate care apar destul de des. Colac peste pupăză, au apărut și oferte sejur pe litoralul Turciei in 2016, care mi-au stârnit interesul.

Dacă mă uit pe prețuri, sunt mult mai ok de cât prețurile pe care le-aș plăti pentru un sejur în România. România e o țară foarte scumpă deși nu oferă mare brânză comparativ cu Turcia. Păi în Turcia dacă te duci în sejur, pe lângă plajă ai 1 milion de obiective turistice de vizitat.

În România ce rahat vizitezi? Statuile din parcuri? Alea pline de noroc de cioară? De-asta zic, Turcia e o țară mult mai interesantă de vizitat dacă ești genul care vrea vacanță la plajă dar care nu e leneș și se plictisește după 2 zile de stat. Eu așa sunt, vreau să și vizitez, nu doar să mă prăjesc.

Litoralul românesc este ok dacă ești genul de om care stă aproape de Constanța și eventual are vreo relație prin zonă să nu plătească cazare (cazul meu de altfel)… Imediat poți să dai o fugă acolo și cu minimum de resurse te poți bucura de un sejur de nota 10, relaxare totală.

Dacă nu ai pe  nimeni pe litoralul românesc și trebuie să plătești cazare, recomandarea mea este de departe litoralul turcesc. Chiar nu se compară. Lasă la o parte frica de atentate, mai ales că acestea sunt anunțate din timp pe site-ul MAE…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.