Cum e să crești cu BUG Mafia și să ai de-a face cu muzica contemporană?

bug mafia

Anii 90 au fost ani frumoși mai ales pe final, când au apărut formații precum BUG Mafia. Pentru mine această formație a fost un adevărat șoc pentru că trăiam într-un mic oraș de provincie în care nimeni nu avea internet, nimeni nu mai auzise înjurături pe o casetă până atunci.

Dar pe mine BUG Mafia nu m-a impresionat doar din cauza faptului că a reușit să aducă înjurăturile în prim plan, într-o lume oarecum pudică.

M-a impresionat pentru că avea versuri bune, m-a impresionat pentru că era cea  mai bună formație de hop care îmi ajunsese la urechi în acea perioadă, și așa a rămas până în sfântă zi de azi. Da, pentru mine în acest moment, BUG Mafia este cea mai bună formație de muzică românească.

De ce nu există BUG Mafia pe radio?

Păi, fiind într-un fel muzica anilor 90 și un pic muzica anilor 2000, foarte puțini au rămas fani. Eventual cei care au fost atunci fani sunt și acum, nu știu câți dintre fanii BUG Mafia sunt tineri. Sau mai bine zis nu știu câți tineri sunt capabili să înțeleagă astăzi muzica BUG Mafia.

Pentru mine sunt o legendă a muzicii românești și din păcate, ca orice lucru bun, este prea puțin promovat. Nu avem pe radio BUG Mafia pentru că tinerii din ziua de azi nu mai ascultă lucruri inteligente dar și pentru că suntem ipocriți.

Preferăm să dăm pe radio Ruby și alți siniștrii gen Dorian Popa, în timp ce BUG Mafia e considerată tabu că mai înjură pe ici pe colo prin punctele esențiale. De parcă nu asta ar fi limba română, limba  noastră. Suntem ipocriți din cauza faptului că ne ascundem cuvintele pe-o parte dar pe alta promovăm cocalarii. Unde e inteligență spunem stop, unde e incultură mascată e voie cu de toate…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.