Conspirația legată de moartea lui bin Laden

bin Laden

După atentatele 9/11, lumea nu avea cum să mai fie aceeași. Cred că este primul atac terorist care a zguduit planeta asta din țâțâni în ultimii 30 de ani. Probabil prin masivitatea evenimentului și prin impactul năucitor și neanunțat. Evident, dacă turnurile gemene ar fi rămas în picioare după ce avioanele s-au izbit de ele, nu ar fi contat atât de mult evenimentul. Să nu ne căcăm pe noi și să fim ipocriți, probabil că ar fi fost un atac terorist ca oricare altul cu câteva zeci de morți, ca cel de la Paris, ca cel de la Bruxelles și cam atât…

Ei bine, lucrurile nu au stat așa, pe atunci Al Qaeda era o organizație despre care nimeni nu știa mare brânză. În 2001, era cunoscută la nivel mondial iar bin Laden, capul organizației, a început să fie vânat de către Statele Unite. 9 ani mai târziu, se pare că bin Laden a fost găsit și ucis. Aceasta este povestea pe care o narează pentru CNN cel care a organizat acțiunea de capturare, William “Bill” McRaven. El este cel care a pregătit misiunea timp de 3 săptămâni, apoi trupele au fost trimise peste bin Laden, care a fost ucis în timpul misiunii.

Acum toată lumea își pune întrebarea normală și logică: este oare adevărat? Oare chiar a fost prins și ucis bin Laden? Ei bine, nimeni nu știe, chestia e că nimeni nu prea crede chestia asta spusă de William “Bill” McRaven. E o adevărată conspirație legată de acest subiect, care se pare să nu se mai stingă odată. Parcă prea multe lucruri lipsesc din această poveste ca să pară credibilă, nu? Găsiți articolul pe CNN căutând titlul Architect of bin Laden raid: The anxiousmoments.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.