4 lucruri pe care trebuie să le verifici atunci când cumperi o mașină second hand

mașină second hand

Să cumperi o mașină second hand în ziua de azi e un adevărat calvar iar în cele ce urmează vom discuta despre posibilitatea de a cumpăra o mașină la mâna a doua care este deja înscrisă pentru că aici apar de fapt problemele și găinăriile principale. O să trecem în revistă 4 lucruri pe care trebuie să le verifici atunci când cumperi o mașină second hand care a fost deja înscrisă în România, astfel încât să nu iei vreo țeapă.

4 lucruri pe care trebuie să le verifici atunci când cumperi o mașină second hand

 

  1. Verifică dacă proprietarul poate să ofere certificat fiscal. Fără el nu vei putea înscrie mașina și din păcate acesta se eliberează în baza contractului pe care îl faci înainte să ai idee dacă poți înscrie mașina. Există tot felul de nemernici, asigurați-vă că omul este corect din acest punct de vedere. Întrebați prima dată dacă vă poate da certificatul fiscal.
  2. Verifică dacă mașina are taxa de poluare/timbrul de mediu plătit. Există mulți care recuperează timbrul de mediu apoi încearcă să vândă mașina. Fiind vorba despre sute de euro, uneori peste o mie, asigură-te că acea adeverință de la Anaf nu are mai mult de câteva zile vechime, altfel s-ar putea să ai probleme.
  3. Verifică dacă cel care vinde mașina este proprietarul din acte. Evită pe cât posibil să cumperi mașini înstrăinate altor persoane, mașini care au mai mulți proprietari, mașini ale samsarilor și așa mai departe. Dacă nu-ți vinde proprietarul direct, spune pas altfel s-ar putea să te trezești cu probleme pe cap.
  4. Când te duci efectiv să vezi mașina, ia cu tine un mecanic autorizat sau du pur și simplu mașina la un service auto. Plătești verificarea. De asemenea, și un tester ar fi ideal ca să vezi cum e cu kilometri dați înapoi și chestii de genul.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.