Îmi explică și mie cineva de ce există meseria asta de trainer?

Tot văd că sunt promovați niște oameni care cică ar trebui să facă din tine o persoană superioară, să te ajute să îți depășești limitele, să te ajute prin simpla vorbă să reușești în viață. Eu unul nu cred în asemenea oameni dintr-un singur și simplu motiv: nu există oameni care să se priceapă la de toate, mai ales în cazul în care nu au trecut prin ceea ce ai trecut tu. Adică, cum poți să vii și să spui că poți ajuta pe cineva să treacă peste un accident de mașină din moment ce tu nu ai avut niciodată parte de un asemenea accident? Nu știi sentimentul, nu-l cunoști.

Nu cred că oamenii care nu au trecut prin acele experiențe, sunt în stare să le înțeleagă. Apoi, dacă nu le pot înțelege, cum te pot ajuta pe tine să le înțelegi complet și să le depășești? Sunt de părere că în 90% din cazuri, acești traineri nu sunt altceva de cât niște oameni care vor să facă bani cu inteligența. Atunci când ai impresia că știi mai multe de cât ceilalți și că ai și dreptate, e ușor să convingi și pe cei din jur că pari să ai dreptate…

Nu vreau să bag pe traineri în aceeași oală cu șarlatanii, însă după părerea mea sunt uneori la limită, în funcție de domeniul de activitate al fiecăruia. Există unele domenii în care după părerea mea trainerii nu ar avea niciodată ce căuta dar asta este o altă discuție pe care o vom aborda cu altă ocazie.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.