Să căpătăm frumuseșe cu ochelarii de soare

Acuma, după ce s-a încălzit afară, au început să apară acele fete tipice, nedeosebite una față de cealaltă, care poartă ochelari de soare de fiecare dată când ies din casă. Nu contează că e doar cald, nu și soare. Ele să aibă o bufniță pe nas care să le creeze o anume frumusețe socială aparentă. Da, fetele se cred mai frumoase dacă poartă coehlari de soare. De ce? Păi pentru că foarte multe sunt atât complexate cât și disperate după cultul frumosului.

Fetele din ziua de azi, din păcate, încearcă tot mai mult să se încadreze într-un tipar al frumosului, dar uită să mai fie ele. Uită că trebuie să aibă o personalitate a lor proprie și personală cum s-ar zice. Vor să fie admirate și lăudate și ridcate în slăvi pentru o simplă poză în care își arată curul pe Facebook. Mă gândeam de exemplu la faptul că la pădure, pe unde mă duc zilnic, există fete cărora nu le-am văzut niciodată ochii, deși le văd zilnic acolo.

Sunt destul de prostuțe dacă au impresia că au ceva de câștigat în realitate din această asmănare cu gloata. Poate că ar avea niște ochi mult mai faini de arătat, dar prefer să îi ascundă în spatele unui paravan numit ochelari de soare. Le convine să primească o laudă colectivă de cât să fie complimentate pentru trăsăturile unice pe care le au. Atâta vreme cât se ascund, nu vor reuși niciodată să fie unice, probabil nici nu își doresc așa ceva…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.