S-a luat curentul

Cred că suntem absolut unici în lume pentru clipele pe care le petrecem pe întuneric. Tot spun pe toate blogurile mele că în 26 de ani de libertate, nu am făcut absolut nimic pentru a consolida lucrurile făcute de Împușcatul… Absolut nimic, nici măcar rețeaua de energie electrică nu a primit un plus de consistență. Astfel, stăm pe întuneric de fiecare dată când vreun vecin bagă în priză un reșou mai potent, ori alt vecin o mașină de spălat mai energică.

Blocurile în care locuim sunt vechi de zeci de ani, cred că sunt construite prin 1970 sau ceva de genul. De atunci, nimeni nu a mai făcut nimic la ele. Stau și mă gândesc la momentul în care acestea or să pice din țâțâni pur și simplu pentru că nimeni nu se îngrijește să le consolideze. Au deja 50 de ani, unele poate și mai bătrâne, au aceleași fire de electricitate ca acum 50 de ani. Noi am evoluat, consumăm mai mult dar nu consolidăm nimic.

Din acest motiv mă aștept să cadă blocurile, să se destrame pur și simplu din cauza noastră, a leneșilor, care nu face niciodată nimic extra dacă suntem mulțumiți cu ce avem. Lasă că n-am mai intra în cartea recordurilor din cauza penelor de curent, nu ar mai avea străinii de ce să râdă dacă ar fi toate în regulă. În anul 2016 stăm la opaiț, nici măcar la gura sobei deși cel puțin în cartierul meu, comparabil cu un veritabil ghetou, oamenii și-au pus sobe în bloc.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.