Cum trebuie să fie de fapt un popă?

Voi v-ați pus vreodată această întrebare? Cum trebuie să fie un popă? În primul rând, un popă nu trebuie să aibă mașină de lux căci Dumnezeu iubește lemnul, lemnul și spațiile mici conform piesei celor de la Taxi. Lăsând la o parte smerenia, cred că preoții moderni mai au foarte multe lucruri pe care trebuie să le cizeleze, cum ar fi harul.

Da, există foarte mulți preoți lipsiți de har pentru că încă dinainte de facultate, gândesc teologia ca pe o afacere. Pe ideea „Popa nu moare niciodată de foame”, tot mai mulți tineri se duc pe la Facultatea de Teologie și ies popi pe bandă rulantă. Se duc pe la țară unde încep să strângă. Încep să adune. Când sunt aduși la oraș, în cazul în care au făcut ascultare, începe nebunia.

La țară popii sunt destul de izolați de ochii lumii pentru că vin rar la oraș. La oraș în schimb, popii sunt în văzul tuturor în fiecare zi și vedem destul de clar când schimbă vechiul Opel pe Noul MBW sau Mercedes, când intrăm pe Facebook și vedem cum copiii de popă din Severin sunt combinatori de telefoane scumpe și așa mai departe. Vin de la țară ca să se etaleze la oraș. Eu așa am impresia.

Un popă trebuie să vină nechemat la ușa ta și să te întrebe dacă ai nevoie de ceva. Da, să bată la ușa ta fără ca tu să îl chemi și să te întrebe cum te poate ajuta. Știu e o idee utopică, dar sunt sigur că am dreptate. Bunătatea unui popă nu încetează să mai existe în momentul în care apare lăcomia și egoismul. Din păcate.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.