Ce nu pricep eu la cei care fac stand-up comedy

Am urmărit câteva spectacole de stand up comedy destul de bune, majoritatea străine. În România din păcate nu-mi plac deloc acești entertaineri care nu prea reușesc să umple o sală de cât așa, trași de păr. Nu e vorba că nu ar avea umor, nu e vorba că nu ar fi comici, ci e vorba că mereu se ia de cineva din sală și fac mișto de acea persoană, deși omul a dat bani ca să se simtă bine, nu să fie umilit. Chestia asta nu o pricep la stand-up comedy românesc.

Bine, oricum în România comedia este ceva destul de abstract și de subiectiv. Din punctul meu de vedere, dacă mă întrebați cine face comedie de calitate o să vă spun că Doru Octavian Dumitru. Evident, voi nici nu ați auzit de el sau dacă ați auzit ori spuneți că e răsuflat ori întrebați unde naiba este omul că nu l-a mai văzut nimeni de ani de zile. Ei bine, DOD este plecat în Canada să facă umor pentru oameni inteligenți, căci în România nu mai avea pentru cine.

Da, în România nu mai avem o comedie de calitate. Avem doar niște neni care țipă și un public prostănac ce râde la țipete și la glume porcoase, la miștocăreală făcute pe baza unor defecte fizice sau psihice ale celor care dau bani să vadă un spectacol. Umorul românesc se duce pe apa sâmbetei o dată cu fenomenul de îndobitocire a populației, fenomen tot mai accentuat în ultimii ani. Cine să mai râdă la glume inteligente dacă am ajuns o societate de dobitoci?

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.