Care este impactul Facebook Ads?

Facebook este unealta celor de la Facebook prin intermediul căreia dai niște bani și postările tale sunt văzute de mult mai mulți oameni. Cei care au pagini de Facebook cunosc cred destul de bine Facebook Ads, însă cred că există și oameni care nu au încercat niciodată așa ceva și sunt curioși să vadă ce și cum. Nu au încercat din diverse motive precum obligativitatea de a lega un card bancar la contul de Facebook și cum în România încă există o paranoia generală legată spargerea parolelor, rămasă din vremea Yahoo Messenger, puțini sunt cei care se încumetă.

Așadar, în cele ce urmează veți vedea câteva imagini ale unor postări de-ale mele. Discutăm despre impact, interacțiune cu cei care au citit postarea, etc. eu nu vând nimic, nu este nimic comercial, ci am promovat niște articole pe blogurile personale. Atâta tot, deci nu e vorba despre vânzare de produse sau măcar reclame în acest sens.

art prom pe fb

Cât de mult contează titlul?

Titlul este cel care atrage de fiecare dată. În imaginea de mai jos avem un articol promovat cu 5 lei pe durata unei singure zile, 24 de ore doar. Reach adică oamenii care au văzut postarea este 4417 persoane, dintre care 11 au dat like postării,  2 persoane au dat share, 224 de persoane au dat click pe poză sau pe link și s-au dus către site-ul meu.

Cu alte cuvinte, am obținut 224 de vizite pe site la această postare cu doar 5 lei. Destul de bine zic eu, mai ales că sunt niște vizite reale, ale unor oameni interesați de subiect. Că pe Facebook nu prea dă nimeni click aiurea, doar de curiozitate. Bineînțeles, nu toate articolele ajung la atât de multe persoane, nu primesc atât de multe click-uri mereu, contează foarte mult titlul articolului.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.