Cred că nimeni nu poate să înțeleagă modul în care calculează ANAF

Astăzi am primit Decizia de Impunere de la ANAF pentru PFA. Înainte să deschid plicul, mă uit ciudat la el pentru că trebuiau de fapt să fie două pilcuri, dar nu-i bai. Trecem peste. Deschid plicul și mă uit la niște cifre pe care nu știu de unde să le iau. Nu înțeleg de unde au ajuns acolo pentru că declarațiile mele conțin alte date. Prin urmare, o să plătesc atât cât scrie acolo și gata.

Probabil că la final de an când o să vină moment de regularizare, o să plătesc diferența dacă nu cumva o să vină iarăși o sumă scoasă din burta lor. Habar nu am de unde au scos de exemplu cifra de 9080 lei ca li cifră de afaceri estimată, pe 12 luni, când cifra mea de afaceri este de vreo 5 ori mai mare. În fine, nici vorbă să stau să îmi bat capul cu așa ceva. Cât au trimis, atâta o să plătesc.

Probabil că în următoarele luni o să închid PFA-ul și o să trec pe SRL-D. e mult prea complicat să lucrezi cu statul. Oricum am ceva gânduri de expansiune și e destul de complicat cu PFA pentru că, cel puțin așa sper, să fac un punct de lucru măcar prin Irlanda. Sunt încă în documentare pentru o firmă pe care aș vrea să o deschid în China, la Hong Kong pentru care taxele sunt mult mai mici față de ceea ce se plătește în acest moment în România, cred că sub jumătate.

Mai trebuie să sosească un plic de la ei, cu regularizarea pe anul trecut. O să mai fac un articol atunci, sunt curios ce sumă o să vină acolo, de unde o să o mai scornească… Ar trebui să fie vreo 3500 de lei, 4000 maxim de plată…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.