Tu ce crezi despre becurile cu LED?

becurile cu ledBecurile cu LED sunt printre noi de suficientă vreme cât să împartă părerile oamenilor în două tabere. Practic, după câțiva ani de când acestea exisă pe piață, există oameni care le susțin și care văd în ele utilitate și există oameni care le consideră o prostie care nu merită investiția sau atenția. Eu unul am testat becurile cu LED de la Magicled și mi-am format o opinie proprie, pe care o voi exprima bineînțeles în cele ce urmează.

Care sunt avantajele văzute de minte în aceste becuri cu LED

  • Becurile cu Led nu se ard. Nu știu de ce, nici nu mă interesează. Important este că nu am fost nevoit să mai schimb câte un bec pe săptămână cum făceam înainte. Mă disperau becurile acelea ieftine cu 70 de bani sau cât naiba sunt. Când se ardeau, după ce că pocneau ca petarda de-ți stătea inima în loc, mai rămâneai și cu bulbul de sticlă în mână când încercai să le desfaci. Apoi, mergi de oprește curentul și ia patentul ca să scoți fierotania din dulie.
  • Becurile cu LED consumă foarte puțin curent electric. Vechile mele becuri consumau câte 100w, în schimb cele cu LED deși sunt foarte puternice, nu cred că le pot învinui de mai mult de 20w. Consumă de 5 ori mai puțin și chiar dacă nu se vede diferența așa clar în factura de utilități, ești mai liniștit când știi că ai un consum mai mic.

Care sunt dezavantajele văzute de mine în ceea ce privește becurile cu LED

  1. Prețurile mult mai mari față de becurile normale. Un bec cu LED care dă o lumină de 75w și consumă 10w, costă undeva la 17 lei. Destul de mult dacă mă întrebați pe mine, om care era obișnuit să nu dea mai mult de 1 leu pentru un bec.
  2. Contează foarte mult firma care le fabrică. Mare atenție ce și de unde cumpărați. Eu am cumpărat două becuri cu LED de la un hipermarket local și nici măcar nu funcționau. Erau gata defecte. Cele de pe Magicled sunt destul de bune. Sunt mulțumit de ele.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.