Mi-am pus această întrebare după ce m-am interesat cine a construi un anume site. Știți voi, firmele de webdesign au prostul și țărănescul obicei să își lase link în footer-ul site-urilor pe care le concep așa că e destul de simplu să ajungi la autor. Ei bine, am dat click pe un asemenea link și m-a direcționat către un site care arăta ca dracu.
Și vine întrebarea mea: cum reușesc asemenea firme să convingă clienții să le dea o grămadă de bani? Eu unul credeam faptul că site-ul unei firme de webdesign trebuie să fie o carte de vizită în primul rând, unde să existe un portofoliu și toate cele. Ei bine, nu. S-a întâmplat de multe ori să dau peste site-uri ale firmelor de webdesign care arata mai ceva ca site-urilor anilor 90.
Probabil că există explicații destul de românești precum acordarea lucrărilor pe prietenii și cumetrii, nu pe competență, spălarea de bani, etc. Site-urile construite prin bani europeni pot să ajungă și la 10.000 de euro, așa că nu strică să ai un frate care colac peste pupăză, are o firma de webdesign atunci când primești banii de la UE, nu? Găinării românești, ale unor oameni bolnavi de avere.
Sunt de părere că pe lângă pile și relații, trebuie să mai ai și creativitate, talent, viziune atunci când ai o firmă de webdesign sau când lucrezi în acest domeniu. E de-a dreptul ridicol, e ca și cum afonii ar organiza cursuri de canto, așa și cu firmele de webdesign care se pricep la de toate mai puțin la webdesign. Sper să dispară de pe piață toate aceste firme pline cu incompetenți, la fel de rapid cum au și apărut. În ziua de azi, oricine se apucă de webdesign dar ideea este că trebuie să te și pricepi iar o diplomă nu te face meseriaș. După cum spuneam, e nevoie și de talent, imaginație, creativitate.