De ce nu există calitate în ceea ce facem?

calitatePentru că nu punem pasiune. Pentru că facem ce facem doar pentru anumite beneficii. Cred că nu există o țară asemenea României pe acest pământ. Cred că nici în țările de lumea a 3-a nu se întâmplă ce se întâmplă la noi, adică să existe atât de slabă calitate pe toate palierele, produse, servicii, tot. Și stai și te întrebi de ce se întâmplă asta, de ce s-a ajuns în situația în care practic nu ai la cine apela dacă vrei ceva de calitate?

Păi să o luăm logic și să ne gândim la mentalitatea românului. El vrea să facă bani dar nu are o calificare clară, stabilă, nu investește în pregătirea sau ori în calificarea sa. El vrea să facă bani repede și mulți, bani cu care să își poată cumpăra o mașină scumpă, mai scumpă de cât își poate permite bineînțeles. Dacă strânge 10.000 el se mai împrumută de 5000 ca să cumpere de 15,000. Atunci, e ceva normal ca să nu existe calitate în absolut nimic.

Toată lumea se apucă de anumite afaceri la care efectiv nu se pricep dar simplul fapt că alții fac bani cu ceva similar, îi forțează să se apuce de aceeași treabă, și o să vă dau câteva exemple:

  • Deschid și eu un magazin acasă pentru că uite, al vecinului merge bine și îl are de ani de zile. Chiar dacă nu am fost niciodată vânzător.
  • Deschid firma de webdesign deși nu am talent, nu am creativitate, nu este ceva la care să lucrez de plăcere. Așa apar firmele de webdesign care au site-uri de prezentare jalnice.
  • Mă apuc și eu să scriu articole pe bloguri doar pentru că am văzut că X scrie și face bani, chiar dacă sunt analfabet…

Păi fraților, de unde calitate a serviciilor sau produselor dacă nu există oameni care să poată oferi așa ceva?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.