Ce trebuie să știi dacă vrei să faci o carieră în muzica românească

muzicaProbabil că mulți dintre voi ați observat o decădere a calității în ceea ce privește muzica noastră. După anii 90, totul a luat o turnură înspre comercial, calitatea fiind lăsată la o parte. Probabil că totul a progresat conform trendului general al societății. Dacă nimeni nu cere calitate, atunci de ce să fie băgată pe gât? Ei bine, așa a apărut muzica foarte comercială din ziua de azi iar în cele ce urmează vom discuta puțin despre ce trebuie să știi despre aceasta industrie.

Cel mai important este să înțelegi faptul că imaginea se vinde. Nu e suficient să cânți bine. Așadar, o să punctăm imediat două bareme pe care trebuie să le îndeplinești concomitent dacă vrei să ai o șansă în industria muzicală românească…

  1. Trebuie să știi să cânți de la foarte bine în sus. Dacă ai ureche muzicală nu este suficient. Poți încerca niște cursuri de canto de la școala de muzică Bravissomo Art School. Deși tu poate consideri că te descurci și fără, te asigur că ai nevoie de puțină pregătire măcar tehnică.
  2. Trebuie să arăți impecabil. Știi ce înseamnă impecabil? Ei bine, să nu ai nici cel mai mic defect fizic. Ai o problemă cu buzele? Trebuie să apelezi la o operație pentru mărirea buzelor. Ai probleme cu greutatea? Trebuie neapărat să slăbești pentru că vei avea de-a face cu adevărați rechini care te vor rupe în două, sub formă de opinie publică.

Ei bine, dacă ai înțeles cele două aspecte de mai sus, cred că vei avea șanse mari să te integrezi într-o industrie a aparențelor. Cu siguranță e mare căutare de talente pe piață întrucât în ultimii ani nu mai merge cu playback. Se simte nevoia de voci proaspete pe piață care să reușească într-un fel să revigoreze o industrie bazată pe orice numai pe voce nu.

De asemenea, trebuie să ai și foarte mult curaj, încredere în tine pentru că vei avea de-a face cu mulți oameni răutăcioși, cu mulți oameni care își dau cu părerea ori intenționat ca să distrugă, mânați de interese, ori pur și simplu că așa sunt românii și nu pot să stea în banca lor fără să își dea cu părerea. Asta e nația noastră, în care băltesc prejudecățile, aparențele și kitsch-ul.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.