3 lucruri pe care nu le înțeleg în competițiile de CS Go

De ceva vreme urmăresc destul de intens competițiile CS Go de pe Twitch.tv. De ce fac asta? Păi pentru că de multe ori nu am nici timp nici chef ca să joc iar aceste competiții sunt de-a dreptul spectaculoase (uneori)… Totuși, am reușit să identific cel puțin trei lucruri pe care nu le pot înțelege la acest nivel. Se consideră că aceste competiții sunt la nivel profesionist, nu?

3 lucruri pe care nu le înțeleg în competițiile de CS Go

  1. De ce există jucători care umblă pe mapă cu cuțitul în mână la un asemenea nivel? Adică mă aștept la ceva seriozitate și profesionalism din partea lor. Chestia asta o fac copiii de 13 ani apoi când le apare jucătorul advers în față mor ca proștii cu cuțitul în mână…
  2. De ce nu există mai multă strategie? Nu am văzut aproape niciodată o schemă tactică spectaculoasă. Ba nu, mint, o singură dată am văzut una ce presupunea 3 jucători unul peste celălalt, suficient cât ultimul să ajungă cu AWP peste un gard foarte înalt.
  3. De ce nu se joacă și mape noi? Mereu aceleași hărți se joacă de când a apărut CS-ul: Inferno, Dust 2, Mirage, Cbble, etcUnde este elementul surpriză? Chiar aș fi curios să văd cât de buni ar fi cei care câștigă trofee dacă ar fi puși în situația de a juca pe o mapă pe care nici măcar nu au văzut-o vreodată.

Nu știu dacă există răspunsuri logice la cele trei întrebări, competițiile de CS Go sunt de multe ori foarte spectaculoase, însă parcă lipsește seriozitatea și elementul surpriză… Voi ce părere aveți despre aceste competiții de CS Go?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.