2 țigani fură o curcă

Cred că nu există clipuri care să mă indigneze mai tare de cât clipurile în care apar țigani ce-și bat joc de oameni neajutorați. În clipul de mai jos, toi țigani fac mișto de o bătrânică care venise la piață să vândă și ea o curcă. Se tocmesc cu femeia din mașină, îi zic să pună curca în portbagajul mașinii în care se aflau și pleacă. Femeia strigă disperată după curca ei…

Cei doi țigani se opresc după ce sunt alergați de femeie vreo 200 de metri și o lasă să își ia curca înapoi. Când văd asemenea țigani borâți, împuțiți, jegoși și nesimțiți, nu am cuvinte. Observați că după ce se opresc, cer o țigară de la cineva de pe stradă. Nu știu dacă este doar reflexul de a cere ceva, indiferent ce pe care țiganii îl au, ori chiar sunt niște muritori de foame cu mașină de lux.

Cred că numai un nenorocit ar putea să facă mișto de un om bătrân. Că te uiți la bătrânica aia și te gândești că ar putea fi bunica lor la cât este de în vârstă. Nici nu vreau să știu ce este în mintea ei dacă a ajuns la vârsta asta să aibă nevoie de acei 40 de lei cât cere pe curcă. E clar că are parte de o pensie nenorocită care nu îi ajunge de nici o culoare.

Din puținul ei crește o pasăre pe care o vinde la piață dacă poate. Spun dacă poate pentru că nu se știe niciodată de cine dai pe acolo, țiganii nesimțiți și nenorociți sunt pretutindeni. Păcat că nu se dă o lege să fie toți țiganii duși în India, să scăpăm dracului o dată pentru totdeauna de ei că ne=au înjosit destul prin străinătate.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.