Strada DE VÂNZARE

Există o stradă în Drobeta Turnu Severin pe care cred că 80% dintre case sunt de vânzare. De ce? Păi pentru că orașul este unul părăsit sau mai bine zis în curs de părăsire. Cred că în următorii 10 ani, Severinul o să ajungă asemenea orașelor fantoma din filmele western. Vestul Sălbatic este cel mai reprezentativ pentru această imagine cu strada pustie, de vânzare aproape în întregime.

Mai există și întrebarea unde au plecat oamenii sau mai bine zis de ce au plecat. Păi, ce să facă în Severin? Să trăiască până la adânci bătrâneți din 700 de lei? Să stea la pula patronilor meschini și zgârciți care nu se gândesc niciodată să creeze angajaților și avantaje? Oamenii și-au luat familiile și au plecat care încotro, pe la București, Timișoara, străinătate. Au plecat care încotro au apucat…

Casele, bineînțeles că au rămas în paragină aproape, unele mai sunt întreținute din când în când și scoase șa vânzare. Că nu se vând, acuma cine e de vină? Proprietarii care au uitat ce fel de oraș este Severinul și cer sume de genul 40,000 – 50,000 de euro pe o casă cu 3 camere? Sau oamenii care nu doresc să se lege de glia Severinului pentru nimic în lume. Toți vor să plece din păcate.

Orașul Drobeta Turnu Severin este un oraș destul de vechi, așezat pe Dunăre și cu toate acestea, nici un primar nu a reușit să îi valorifice potențialul economic sau turistic astfel încât nivelul de trai să crească iar oamenii să nu mai fie nevoiți să plece către orașe mai puternic industrializate. Nu a existat niciodată interes dacă nu a fost vorba despre ceva parandărăt din păcate. Astfel, o întreagă stradă e de vânzare.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.