Ăla

Observ că foarte mulți blogger încep să își facă și câte un vlog pe YouTube. Nimic greșit în treaba asta, însă ca de obicei, superficialitate le greu. Oamenii se mulțumesc să filmeze cu telefonul mobil, nu au de gând să investească bani într-un asemenea proiect. E ceva tipic românesc, obiceiul ăsta de a face din căcat bici care și pocnește. Toată lumea se apucă de treaba X pentru că s-au apucat și alții și le merge bine. Pe sistemul: păi ce? Ăla poate și eu nu?

Păi, ăla poate pentru că a investit +1000 euro într-o cameră video sau într-un aparat foto de calitate. De asemenea, ăla se pricepe la editat clipuri, știe ce înseamnă imaginea de calitate. De asemenea, ăla se mișcă, arată lucruri importante în clip, nu stă într-un scaun și plictisește lumea de moarte discutând despre niște lucruri care în realitate nu interesează pe nimeni. Ce să mai zic? E la modă să ne apucăm de fumat dacă ăla fumează, ne apucam de vlog dacă ăla s-a apucat și așa mai departe.

Cunosc foarte mulți oameni care s=au apucat de-o treabă doar pentru că au văzut că altora le merge și după ceva timp au renunțat. Au ajuns ei la concluzia că ori e prea dificil, ori nu le mai place, ori nu merge. Cel mai mult mă disperă cei care încearcă marea cu degetul și ajung ei la concluzia că nu merge o afacere sau un job. Bineînțeles că problema este tot la ei în curte, nu sunt capabil să facă să funcționeze treaba. Și nu ai cum să o faci să meargă din moment ce tu te apuci doar pentru ca altora le merge.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.