Romanii viseaza la cai verzi pe pereti

Romanii sunt niste visatori. Insa este oare ce bun? Cred ca si visele trebuie putin clasificate. Nu cred ca oricine isi poate permite sa viseze la absolut orice. De exemplu eu nu pot sa inteleg cum niste putoi de 19 ani care nici macar nu au luat bacul pot sa viseze la scara blocului la locuri de munca bine platite in strainatate? Cred ca si visele astea trebuie sa aiba totusi o concordanta intre capacitatea intelectuala a individului, pregatirea profesionala si asa mai departe, altfel oamenii viseaza la cai verzi pe pereti.

E usor sa visezi ca dintr-o data ploua cu bani din cauza unui job in strainatate, insa daca nu ai habar ce inseamna munca, ce rost mai are sa visezi? Toti putoii astia care sparg seminte pe la scara blocului dupa ce au luat note de 2 la bacalaureat nu vor avea niciodata un job bine platit. Se vor multumi cu ce li se va arunca de la masa bogatilor, precum osciorul aruncat catelului de catre stapan. Ei nu prea au idee de ce inseamna un salariu bun si cred ca s-ar multumi si cu 1000 de euro pe luna.

Romanii viseaza la cai verzi pe pereti, in loc sa se apuce sa investeasca in ei, in pregatirea profesionala. Ii vezi cum stau asezati pe treptele scarilor de bloc si discuta despre 80 de euro/zi nu stiu pe unde, ca au auzit ei pe nu stiu cine ca atata ar castiga. Mai au putin si isi fac si planurile cum ar cheltui atatia bani. Stau cu parintii in garsoniere de ghetou si viseaza cum sa dea lovitura in strainatate… Eh, lasa-i sa vada ce inseamna viata, munca, 90% dintre ei se intorc cu coada intre picioare ca habar n-au ce inseamna sa ai un serviciu.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.