Daca esti blogger, evita platile prin PayPal

PayPal este genul de metoda de plata care iti impune o gramada de comisioane si destul de mari daca vrei sa retragi sume mici de bani. Sincer sa fiu, daca esti blogger nu o sa ai cine stie ce plati cu PayPal iar sumele care se vor aduna la final de luna nu vor fi cine stie ce pentru ca in Romania nu se foloseste PayPal iar singurii bani care se vor aduna acolo vor fi cei din colaborari internationale sau cei din colaborari prea mici ca sa se mai faca transfer bancar.

Dupa cate am experimentat eu personal cu PayPal, am ajuns la concluzia ca cel mai bine este sa eviti sa il folosesti pentru ca de exemplu, scrii un articol pentru care primesti 10 euro. Daca cel care iti trimite banii nu va plati taxele, ti se vor opri tie cativa euro. Apoi, cand vrei sa retragi, o sa fie nevoie sa platiti un comision de 2 dolari indiferent de suma. Asadar, din cei 10 euro primiti pe un articol ramaneti in final cu vreo 7, ceea ce inseamna un comision destul de nesimtit daca discutam despre sume mici.

Daca sunteti genul de oameni care reusesc sa stranga bani in PayPal si sa retraga apoi o singura data la cateva luni, atunci cand se strang cateva sute de dolari sau de euro, e destul de ok. Daca sunteti genul de oameni care  folosesc PayPal din an in paste, mai bine spuneti pas colaborarilor care nu ofera plata de cat prin aceasta metoda. E pacat sa pierdem banii din cauza comisioanelor si taxelor destul de mari, cel putin asa cred eu. Daca voi aveti o parere diferita, o astept in comentarii.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.