Razboiul din Syria s-a pierdut in fundal…

De ceva vreme nu am mai auzit de incrancenari in Syria. Nu am mai auzit nici de incidente intre Turcia si Syria, asa ca am inceput sa cred ca tot acest razboi se va pierde undeva in fundal pana prin primavara. In primavara, o sa izbucneasca din nou discutii si intamplari din cele mai ciudate vor tine cele mai importante titluri de ziar si de emisiuni TV.

Intr-un fel, e mai bine asa. Un razboi care arde la foc mocnit e mai bun de cat unul in care se pierd sute de mii de vieti… inutil. Fiecare om ar trebui sa reuseasca sa traiasca linistit in tara lui, insa cand vreodata a fost pace deplina intre oameni? Poate doar prin Rai…

Ma gandesc acum si la milioanele de refugiati care vor veni in Europa. Ce se intampla pe la Calais e poveste, poveste mica… Bine, orasul ala se afla si la granita cu UK, unde toti imigrantii cam vor sa ajunga… Oricum, lucrurile pot scapa de sub control destul de rapid fara ca cineva sa poata face ceva.

Cel mai bine ar fi ca nimeni sa nu fie nevoit sa isi caute norocul in alta parte pentru ca daca te gandesti mai bine, oamenii vor sa traiasca acolo unde s-au nascut si au crescut. Ruperea de locurile natale intotdeauna o sa fie o problema pentru ca asta presupune reintegrare.

Oamenii intr-adevar sunt destul de maleabili si sociabili, insa atunci cand te duci intr-o tara ale carei obiceiuri nu le cunosti, a carei limba la fel, o cunosti doar 1% fiind in stare sa raspunzi doar la “Cati ani ai?”, lucrurile devin mult mai dificile.

One Response

  1. e-provincia January 24, 2016

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.