Cum calculezi corect timbrul de mediu pentru un autoturism second hand pe care il vezi in anunturi pe net?

Probabil multi dintre voi sunteti in cautarea unei masini second hand. Bineinteles, trebuie sa fie si ieftina si buna si chilipir si usor de intretinut si ieftina la inmatriculare si sa aiba si consum redus si asa mai departe. Glumeam, am dat exemplu de roman tipic in cautare de auto second hand. Cititorii acestui blog stiu ca nu se incadreaza in aceste standarde… Nivelul lor de inteligenta e mult peste si inteleg fenomenul auto in toata splendoarea sa.

Asadar, cei care cauta masini pe net, sunt interesati in mod direct de timbrul de mediu, vor sa stie exact cat o sa ii coste inmatricularea, proces din care face parte si plata acelei taxe de mediu. Ei bine, stiti si voi cum e piata auto pe la noi, cu kilometri dati inapoi si pacaleli. Bineinteles ca cei care vand masini au prostul obicei sa pacaleasca clientii spunandu-le ca taxa de mediu e foarte mica.

Tu, potential client, stai si te uiti la anunt cand vezi ca scrie timbru de mediu : 200 euro cand masina e din 2006 si are motor pe motorina, 1.9 TDI sau chiar mai mare… Dar, ca sa nu te pacalesti, in cele ce urmeaza o sa iti arat cum poti calcula de unul singur timbrul de mediu pentru  a verifica daca vanzatorul minte sau nu in anuntul sau…

Ca sa calculezi contravaloarea timbrului de mediu ai nevoie de urmatoarele date:

  • Anul de fabricatie cat mai exact, cu luna daca se poate
  • Capacitatea cilindrica
  • Tipul de combustibil: benzina sau motorina
  • Norma de poluare Euro 3, Euro 4, Euro 5, Euro6
  • Nivelul CO2

Cu aceste date mergeti pe https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/AsistentaContribuabili_r/calculator_taxe/taxa_timbru_2015.html unde puteti calcula. Daca nu stiti CO2, mergeti pe http://www.autobook.ro/calculator-emisii-co2/ autobook.ro unde aflati atat ce norma de poluare este dar si CO2-ul.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.