Daca tii la afacerea ta bineinteles ca o sa incerci sa faci rost de cat mai multe certificari ISO. De ce? Pentru ca sunt un etalon al calitatii de conducere si de productie. In ultimii 5 ani, numai cine n-a vrut nu si-a deschis o mica firma, asa ca va dati seama ca s-a dus calitatea pe apa sambetei. Aveai sanse sa nimeri un partener serios capabil sa-ti ofere servicii de calitate mai mici de cat sa castigi la loto. Astfel, au devenit drept indispensabile aceste certificari ISO ce atesta calitatea managementului si a productiei.
Care sunt cele mai intalnite certificari ISO
Ei bine, exista o lista lunga de certificari, insa in cele ce urmeaza o sa le amintim doar pe cele mai importante dintre ele, in ideea ca daca veti simti nevoia sa faceti acest pas inspre calitate, veti vizita pagina celor de la www.iqcr.ro pentru a afla mai multe detalii. Asadar, haideti sa vedem care sunt cele mai intalnite certificari ISO pe care le puteti avea si voi in portofolii…
ISO 9001 – aceasta certificare atesta calitatea managementului si asigura faptul ca exista o mentalitate de conducere in companie orientata catre client, catre satisfacerea cerintelor clientilor.
ISO 14001 – discutam despre niste instrumente practice capabile sa ajute organizatiile si companiile sa gestioneze mai bine reponsabilitatile de mediu. Da, este un fel de certificat “verde”…
ISO 220000 – deja discutam despre niste standarde internationale referitoare la managementul sigurantei alimentare. Riscurile sunt tinute sub control cu aceasta certificare, mai ale ca multe alimente sunt din import in ziua de azi.
ISO 27001 – se refera la securitatea activelor si a informatiilor.
ISO 13485 – specifica cerintele pentru un sistem de management al calitatii pentru organizatiile care trebuie sa demonstreze capacitatea de a furniza dispozitive medicale si servicii conexe care indeplinesc in mod constant cerintele clientilor si cerintele de reglementare aplicabile dispozitivelor medicale si serviciilor conexe.
OHSAS 18001 – se refera la managementul sanatatii
SA 8000 – Standardul SA 8000 poate fi utilizat impreuna cu Ghidul SA 8000 pentru a evalua conformitatea locului de munca cu aceste standarde.
Dupa cum puteti vedea, aceste certificari ISO se intind pe domenii foarte vaste si cred ca reprezinta cea mai buna solutie pentru a avea o firma de top din toate punctele de vedere: management, produse de calitate, servicii, orientare catre client si asa mai departe.
Bineinteles, cei care au o firma si vor sa o duca la nivelul urmator, vor apela la cei de la www.iqcr.ro pentru a face rost de certificarile ISO necesare conform cu domeniul fiecaruia de activitate. Asta inseamna sa ai un business cinstit si corect si sa iti doresti sa reusesti prin propriile forte. Certificarile ISO se adreseaza celor care doresc o evolutie lenta dar constanta, bazata pe calitate si pe siguranta.