De ce sa fii popular

Popularitatea incepe sa devina ceva din ce in ce mai serios in ziua de azi pentru ca oamenii populari au avut intotdeauna puterea de a forma opinii in mintile celor care le recunosc popularitatea. Facebook in ziua de azi, poate si Instagram care oricum e o aplicatie detinuta tot de cei de la Facebook, devine hotarul dintre popularitate si umbra. Pe Facebook deci ai doua variante: ori esti popular ori esti nimeni.

Sa fii popular pe Facebook inseamna sa fii fata si sa strangi sute, mii de like-uri la o poza. Asta in sensul restrans al ideii de popularitate. Haideti sa numim asta popularitatea fara folos, de tinichea, prosteasca. Exista o sumedenie de fete cu varste cuprinse intre 10 si 25 de ani care au impresia ca daca sunt populare pe Facebook si vor strange like-uri si comentarii de genul “frumoasa”, sunt importante…

Popularitatea cu folos este cea a care creeaza deja influenta si poate sa formeze opinii. Aici discutam despre cei care activeaza in zona avansata de social media, bloggeri, oameni din presa, persoane publice, vedete, etc… De aceasta popularitate te poti folosi in dublu mod, si anume:

  1. Poti sa devii si mai popular
  2. Poti sa creezi un trend de opinie care sa fie rapid asimilat de cei care te urmaresc si te sustin pentru ca ei vor deveni subiectivi, avand o simpatie pentru persoana ta.

Acuma, nu stiu daca e bine sau nu sa fii popular pentru ca aceasta popularitate poate sa se intoarca in potriva ta in cazul in care calci pe bec. Am spus de multe ori faptul ca a avea o imagine buna intr-o societate ahtiata dupa frumos si cancan, e munca grea ce se poate narui in doar cateva secunde. Din foarte popular, poti sa ajungi persoana nongrata cu o singura postare pe Facebook.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.