Care este diferenta intre tigara electronica si cea cu tutun

In prezent, exista milioane de fumatori, care mor sau se imbolnavesc grav din cauza acestui viciu. Constienti de riscul la care se supun, unii dintre ei incearca sa renunte la fumat cu ajutorul plasturilor sau dropsurilor cu nicotina sau a consilierii psihologice, insa de cele mai multe ori esueaza. De la aparitie tigarii electronice, in 2003, rata de succes a celor care abandoneaza fumatul a crescut considerabil, asa ca, in prezent, acest dispozitiv este considerat terapia antifumat cu cele mai mari sanse de reusita.

Cum functioneaza o tigara electronica?

Desi se adreseaza aceleiasi categorii de oameni, adica fumatorilor, o tigara electronica este complet diferita fata de una cu tutun. Aceasta foloseste nicotina lichefiata si produce vapori de apa in loc de fumul daunator, care apare din cauza arderii tutunului. Mecanismul de functionare este si el diferit. Tigarile normale folosesc procesul de aprindere pentru a converti nicotina solida si alte chimicale daunatoare in fum. Fumul contine substante cauzatoare de cancer si numerosi compusi chimici nocivi, care sunt o amenintare grava la sanatatea fumatorului. In urma a numeroase cercetari, s-a descoperit ca tigarile traditionale contin 7000 de produse chimice daunatoare, printre care 69 sunt elemente cauzatoare de cancer. Gudronul, monoxidul de carbon, formaldehida, amoniacul, arsenicul si multe altele – sunt extrem de nocive pentru organismul uman, fiecare tigara luand 11 minute de viata unui om.

Pe de alta parte, tigara electronica foloseste o baterie pentru a converti nicotina lichida in vapori. Elichidele sunt formate din propilen glicol sau glicerina vegetala (ambele folosite de zeci de ani in industria farmaceutica, alimentara si cosmetica si considerate sigure pentru sanatate), arome alimentare si nicotina. Fumul generat de aceasta nu este altceva decat vapori de apa inofensivi, fara efecte negative asupra sanatatii utilizatorului. In august 2015, Ministerul Sanatatii din Marea Britanie a condus un studiu, in urma caruia s-a descoperit ca tigara electronica este cu 95% mai putin nociva decat cea traditionala, asa ca de la 1 ianuarie 2016, orice locuitor al acestei tari, care plateste asigurari de sanatate si care vrea sa renunte la fumat, o poate primi de la medicul de familie, pe reteta compensata. Recent, un alt studiu, condus de medicul cardiolog Konstantinos Farsalinos, faimosul Riccardo Polosa, director al Institutului de Medicina Interna si Imunologie Clinica, de la Universitatea din Catania, in Italia, dar si de numerosi alti specialisti in sanatate, a dezvaluit ca acest produs imbunatateste tensiunea arteriala a fumatorilor care renunta la tigarile clasice si devin vaperi.

Tigara electronica e mai economica si nu-i afecteaza pe cei din jur

O alta diferenta intre tigara electronica si cea cu tutun consta in felul in care acest obicei afecteaza oamenii din jur. Fumul scos de o tigara clasica contine substante toxice si cancerigene, pe care le inhaleaza si cei care se afla in proximitate, fumatul pasiv fiind considerat la fel de daunator ca cel activ. Tigarile electronice nu emana fum si nici miros neplacut, ci vapori care dispar instantaneu in aer. Cu ajutorul acestui dispozitiv, nu numai vaperul se bucura de un stil de viata mai sanatos, ci si cei din jurul lui.

In plus, vapatul poate sa te ajute sa faci economii serioase. Desi investitia intr-o tigara electronica poate parea mare la inceput, una de calitate fiind intre 150 si 250 de lei, vaperii cheltuiesc lunar mult mai putin pe consumabile decat un fumator clasic. Daca acesta din urma fumeaza un pachet de tigari cu tutun pe zi, el cheltuieste lunar in jur de 500 de lei, pe cand un utilizator de tigari electronice nu depaseste suma de 150 de lei.

Avand in vedere aceste diferente, nu este de mirare ca tigara electronica devine din ce in ce mai populara, ea devenind un produs de nelispit chiar din portofoliul companiilor de tutun, ale caror vanzari au avut de suferit de la aparitia acestui dispozitiv antifumat. In ciuda propagandei negative de care are parte, deoarece ameninta industrii puternice si guverne care incaseaza multi bani de pe urma comercializarii tigarilor cu tutun, din ce in ce mai multi medici cardiologi, pneumologi, oncologi si experti in tratarea dependentelor, din intreaga lume, afirma ca tigara electronica este un produs revolutionar, care ar putea salva vietile a sute de mii de oameni, care au de suferit in fiecare an din cauza fumatului.

Daca si tu vrei sa te lasi de fumat sau macar sa diminuezi in mod dramatic efectele negative asupra sanatatii tale, cumpara o tigara electronica de la Vipercig. Magazinul comercializeaza produse premium, deoarece colaboreaza cu cele mai importante fabrici din lume, iar preturile sunt foarte bune. Este important pentru siguranta vaperilor sa utilizeze tigari electronice de calitate, care se potrivesc stilului lor de fumat. Personalul Vipercig are multa experienta in acest domeniu, asa ca iti sta la dispozitie, pentru ca tu sa alegi cele mai bune produse.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.