Cand voi depune declaratia D600

Iata ca trebuie sa depun si eu declaratia 600 la ANAF, avand un PFA. Ce inseamna asta? Ca o sa contribui pe la sistemul de pensii desi nu imi doresc prea tare. Adica inteleg necesitatea unei pensii la varsta cu pricina, insa personal nu ma vad traind atat de mult la cat stres indur zilnic, caznindu-ma sa fac si eu un ban si sa ma ridic treapta cu treapta in societate.  Cei bogati traiesc cel mai mult, nefiind stresati de grija zilei de maine. Eu, cum nu sunt bogat, clar o sa traiesc mult mai putin, cred ca maxim 50 de ani.

Asadar, daca nu ma vad la pensie, de ce sa o platesc? Pai pentru ca e obligatorie contributia intr-un sistem care nu plateste fiecarui contribuabil din sumele acumulate in contul sau de-a lungul anului. Nu, sistemul de pensii din Romania e defect si functioneaza intr-un mod care permite furturile. De exemplu, eu platesc pensia celor care sunt astazi in drept sa o ridice. Cand voi ajunge la pensie, cei tineri imi vor plati mie pensia… Cam tampit sistemul, nu? Nu seamana deloc cu sistemul privat de pensii…

Ei bine, vreau nu vreau, trebuie sa dau undeva la 10.5% la pensii, cu regularizare in 2017 adica vor fi 10.5% din totalul veniturilor. Ce inseamna asta? O magarie, adica o sa platesc mii de lei la pensii, cand de fapt acei bani nu-mi vor folosi mie niciodata.

Dar pana in 2017 mai e ceva timp, se pot intampla multe, inclusiv sa trec pe strainatate si sa termin cu balciul asta romanesc in care platesti mai mult de cat faci prin diverse moduri, la stat. ca pana la urma ii inteleg si pe cei care cauta sa nu dea nimic la stat.

Pai cum sa dai din munca ta? Statul nu te ajuta cu nimic, din contra… Iti mai pune un impozit pe locuinta, pe sediu, te face sa bantui dupa declaratii si evaluatori, etc…

Luni o sa ma duc sa depun si eu declaratia D600.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.