Oare ce sarbatoare urmeaza si e cu stat acasa?

Mai fratilor, mai in gluma, mai in serios, cred ca din 365 de zile, cel putin o luna o stam acasa de sarbatori legale. Bine, cei care lucreaza la stat vreau sa zic dar e de ajuns. Cand e sarbatoare cu liber se stie ca bancile nu lucreaza si automat, jumatate din industrie moare. Daca mai pui la socoteala si faptul ca institutiile publice au inchis in aceste perioade, e clar ca mai raman deschise doar magazinele ce nu au de lucru cu bancile sau cu institutii ale statului.

Pai sa facem calculul la sarbatori si la libere… Avem asa: 3 zile de Craciun, 3 de Revelion, 2 de 1 Mai, 3 de Paste. Deja se facura 11 zile lucratoare, aproape 2 saptamani. Cu ce se mai ciupe pe ici pe colo, cred ca se ajunge la inca doua saptamani de libere pe parcursul anului. Vi se pare mult sau putin? Pai, daca stam sa ne gandim logic, intr-o tara in care oamenii nu vor si nu le place sa munceasca, e mult. Oricum atunci cand sunt la munca se coiesc si trag de timp, daca le mai dai si liber e dezastru total.

Acum, am trecut si de Sf. Ion  si de Boboteaza si ma uitam in calendar sa vad care este urmatoarea zi de stat acasa. Din pacate nu le am cu sarbatorile religioase, asa ca nu prea reusesc sa identific una mai aproape de 1 mai si cu siguranta trebuie sa existe cel putin una sau doua libere pana atunci. Poate de 1 si 8 martie daca se mai scutura Ciolos in cap si da vreo lege de ramanem toti trazniti. Parerea mea ar fi ca trebuie sa se mearga la munca daca de tine depinde o tara intreaga.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.