Despre meseriasul fara scule si www.tehnicbazar.ro

Am avut de-a face destul de mult cu breasla asta a meseriasilor si marea lor majoritate sunt oameni de treaba, cu cateva mici exceptii. Despre aceste exceptii o sa discutam si noi astazi si o sa tragem niste concluzii despre mitul meseriasului roman, mit despre care am mai discutat noi de altfel in articolele trecute. Problema este ca dupa anii 90, numai cine nu a vrut nu s-a facut meserias, sau mai bine zis nu s-a facut, ci si-a luat aceasta titulatura. Acest lucru s-a intamplat din cauza faptului ca oamenii erau saraci si trebuiau sa gaseasca o modalitate de a se intretine pe sine si familia.

Ei bine, din aceasta metoda de a face bani s-a profitat la maxim si s-a ajuns in ziua de azi ca o parte a meseriasilor sa fie sub orice critica din punct de vedere al seriozitatii. In cele ce urmeaza o sa trecem in revista X tipuri de meseriasi care merita luati la bataie, nu bagati in casa sa-ti munceasca.

4 tipuri de meseriasi care n-au ce cauta in casa ta

  1. Meseriasul care nu are scule. Doamne, ce boala am pe oamenii astia. Iti vin la munca in casa si incep sa te intrebe “Sefu’, n-ai o mistrie?” Ba da frate, am fabrica de mistrii si cancioace. Sau “Sefu’ n-ai o bormasina?” … Cat sa coste ma sculele? Uite pe tehnicbazar.ro ce preturi sunt… Cu 2000 de lei te echipezi complet si la cati bani se fac in constructii reusesti sa iti cumperi tot ce ai nevoie in 2 lucrari.
  2. Meseriasul care bea. Cand ai vazut ca meseriasul pe care il chemi sa renoveze casa sau sa o construiasca, are langa el sticla cu bere, vin tuica, scoate-l imediat pe usa casei. Omul ala ori pateste ceva si intri in puscarie din cauza lui, ori iti face o mare varza acolo. Bautura nu are ce cauta la munca. Atunci cand muncesti trebuie sa ai mintea limpede.
  3. Meseriasul care face schimbari smechereste fara sa intrebe sau fara sa anunte. Acestia sunt cel mai des intalniti si te abordeaza cu “e mai bine cum zic eu”. Tu, nestiutor, faci ca el si in final ajungi sa platesti mai mult pentru o munca ce putea fi facuta destul de ieftin prin alte metode. El este meseriasul nesimtit care vrea bani multi pe nimic.
  4. Meseriasul cu chef de teapa. Este tipul de om pe care il chemi la locul faptei sa ii arati despre ce e vorba si primul lucru pe care il spune este “Ehe, pai aici e de munca, tata!”. E clar ca vrea sa iti traga teapa si sa iti ia noste bani nefondat, de trei ori cat face. Si ei sunt multi la numar dar macar ii poti identifica dupa modul in care abordeaza problema. Cand l-ai auzit rostind cuvintele magice, il tratezi cu multa “la revedere”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.