Severinul devine impracticabil dupa ce ninge, mai ales daca ai de mers pe jos

2016-01-04 17.31.18

A nins si la Severin cum a nins in toata tara. Orasul bineinteles ca a devenit impracticabil in doua etape. In prima faza, in momentul in care afara a nins nu s-a intervenit cu nimic si masinile au inceput sa joace sarba dintr-un capat in celalalt al strazii. Bineinteles ca autoritatile au fost luate prin surprindere atunci cand a nins iarna pentru prima data. Doar nu se astepta nimeni ca oamenii sa faca treaba prin Primarie, nu? Ar fi fost prea mult din partea unor oameni care n-au treaba cu administratul, ci cu hotia.

In faza a doua, orasul a devenit impracticabil in secunda doi in care nametii au inceput sa se topeasca. Bineinteles, faza numarul doi este o urmare a proastei gestionari a deszapezirii. E logic ca daca toata zapada ramane pe caldaram, cand se va incalzi afara toata se va topi si se va transforma in acei muci care ne trec peste pantofi, peste glezna chiar si ne fac sa ne udam cele 10 perechi de opinci pe care le vedem in casa. De fiecare data cand iesim, ne udam mai ceva ca la nebuni.

Cine e de vina? De vina sunt atat Primaria care nu se ingrijeste corespunzator de deszapezire in primul rand. Zapada nu trebuie data si impinsa in cotloane sau peste masinile oamenilor. Trebuie incarcata in masini si dusa undeva unde nu incurca pe nimeni. Daca e lasata in strada, orasul va fi inundat in secunda doi cand afara for fi +2 sau +3 grade Celsius. Apoi, de vina sunt si cei care stau la case si nu curata zapada de pe trotuare. Astfel  esti obligat sa calci in ciorofleasca ce se formeaza o data cu incalzirea.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.