De la Nokia 3310 la tehnologia moderna

 

nokia 3310Imi aduc cu drag aminte de primul meu Nokia 3310. Sa tot fie vreo 10 ani de atunci, poate si mai bine. Pe masura ce am evoluat ca societate, am inceput sa avansam si tehnologic si sa ajungem astazi sa folosim dispozitive mult mai avansate ca un Nokia 3310. Dar acest avans nu are oare si parti negative? In cele ce urmeaza o sa tratam o singura problema pe care tehnologia a adus-o in vietile noastre, si anume bateria. Bateria a inceput sa fie pusa in diverse dispozitive care mai de care mai tehnologizate si astfel, in loc sa ducem o viata simpla, ne complicam cu dispozitive care au incorporate baterii si au nevoie de incarcare destul de deasa. In acest grup de dispozitive dependente de incarcare amintim:

  • Telefonul mobil. Nokia 3310 tinea si o saptamana incarcat. Astazi avem tigaile astea numite Smartphone care iti consuma 3000mAh in mai putin de 24 de ore.
  • Laptopurile au devenit accesibile dupa anul 2005 si din pacate, cel mai slab punct al lor ramane bateria. Ce sa faci cu doar 2 ore baterie la un laptop? E infim…
  • Tableta daca o iei la butonat, la fel, mai mult de cateva ore nu te tine bateria. De ce exista aceste dispozitive mobile daca nu sunt mobile in adevaratul sens al cuvantului? Se merge atat de mult pe specificatii si atat de putin pe echilibrarea si imbunatatirea bateriei.
  • Aparatul de ras electric. Chiar ieri am ramas fara curent la un asemenea dispozitiv dupa ce m-am barbierit pe jumatate. Indica 18 minute ramase si am ramas fara curent dupa doar doua. Pai sa nu te apuce dracii si sa injuri toate mizeriile astea pe baza de baterie?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.