Cat de dificil este sa iti faci copilul sa mearga de bunavoie la dentist?

In Romania oamenii nu au drag de medici si asta din cauza faptului ca nu avem un cult pentru sanatate, pentru prevenirea bolilor. Nu mergem la medic nici macar in momentul in care ne doare ceva, mergem doar in momentul in care ne tavalim pe jos de durere. Asteptam sa treaca de la sine durerea si bineinteles ca nu se intampla asa ceva, intr-un final tot la medic ajungem si suntem nevoiti sa platim niste tratamente mult mai costisitoare. Acelasi lucru este valabil si pentru copii, la fel ii invatam. In loc sa ii invatam de mici sa mearga la stomatolog, putini sunt parintii care ii intreaba macar daca ii doare vreo masea sau ceva de genul. Prima vizita la Clinica Trident trebuie sa fie in primii ani de cand apar dintii.

Am dat exemplu de aceasta clinica pentru ca este una care se ocupa si de stomatologie pentru copii. Cei mici trebuie luati asa cu zaharelul ca sa fie invatati cu igiena orala. Putini sunt copiii carora le place sa se spele pe dinti sau ceva de genul. Din punctul meu de vedere, Clinica Trident este o clinica stomatologica nemaipomenita pentru copii si cred ca toti parintii ar trebui sa se inscrie aici.

Am avut de-aface cu multi medici dentisti si stiu foarte bine care este diferenta dintre o clinica si un cabinet particular. Intr-o clinica nu veti vedea niciodata mici afaceristi in postura de medici care sa se gandeasca mai mult la buzunar si mai putin la pacient. Mai ales atunci cand vine vorba despre copii, trebuie sa aveti grija la cine ii obisnuiti.

Daca nu veti fi multumiti va fi destul de greu sa ii mutati la o stomatologie pentru copii. Aveti sanse mari sa nimeriti din prima unde trebuie daca va veti documenta putin inainte. Ce inseamna sa va documentati? Cautati pe net o clinica stomatologica  de care sa vorbeasca oamenii de bine si va asigur ca va fi de ajuns. Dupa ce o gasiti, mergeti acolo destul de regulat cu cel mic, la acelasi medic, pentru a-l invata sa mearga apoi de placere la control periodic.

2 Comments

  1. Maria August 25, 2016
  2. Catalin November 10, 2016

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.