Minivacante de sarbatori

2015 a avut un final de an cel putin interesant. Craciunul si Revelionul a picat la final de saptamana, respectiv pe vineri si din acest motiv oamenii si-au permis sa isi ia minivacante de joi pana luni in ambele cazuri. Din punctul meu de vedere, e o prostie, insa pe alta parte ma bucur ca exista in oras patroni care respecta angajatii si le dau liber cateva zile pe an. Eu de exemplu am avut aproape 2 ani si jumatate de job in care nu am avut liber nici o data. Ba, parca o data in prima zi de Paste nu am fost nevoit sa vin la munca, in rest nu a contat ca-i Craciun sau Revelion. Ce minivacanta? Am fost chemat la munca pentru 40 de litri de gaz vandut pe 1 ianuarie sau ceva de genul…

De Craciun au fost libere 3 zile, 25 a picat vineri. De Revelion, au fist libere 4 zile, 31 decembrie a picat joi. E drept, a fost weekendul la mijloc, insa tin sa cred ca daca ar fi picat in timpul saptamanii ca si anii trecuti cele doua sarbatori, nu ar fi fost nimeni liber. Avem o problema destul de mare cu zilele libere atunci cand discutam despre patroni, insa ma bucur sa vad ca anul acesta unii si-au rupt din suflet castigurile si au ales sa dea liber angajatilor pana pe 4 ianuarie.

Imi aduc aminte cand eram eu mic, se dadea liber de la munca pana dupa Sf. Ion adica pe 6 ianuarie, prima zi de munca fiind 7 ianuarie. Bineinteles ca imediat dupa ce au trecut anii 90, oamenii au inceput sa se schimbe. Au inceput sa devina lacomi si sa se gandeasca mai mult la buzunarele lor, mai putin la angajatii care le aduc profiturile respective… Asta inseamna o tara degradata.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.