De ce e bine sa faci lucrurile la timpul lor…

Atunci cand ai multe pe cap, ai obiceiul sa lasi la o parte anumite activitati pe care ar trebui sa le faci la momentul potrivit, nu mai tarziu. Cred ca ati constatat cu totii treaba asta. Tot ce lasi pe alta zi se aduna si devine apoi un cosmar de rezolvat sau de descalcit. O sa va dau un exemplu clar de-al meu: bagatul facturilor in contabilitate, imprimarea lor, ordinea in acte si in tot ce tine de firma.

Am prostul obicei sa las chestiile astea pe final de luna cand culmea, sunt cel mai aglomerat cu munca. Nu stiu de ce nu ma invat minte o data. Bine, nu va imaginati ca am sute de facturi de bagat in contabilitate, insa nici doua trei nu sunt. Imi ia ceva timp si greseala este c anu le bag atunci cand le fac sau le primesc de unde dracu’ le primesc. Cat sa dureze sa bagi 3 cifre intr-un program? 1 minut? cat sa dureze sa scot si la imprimanta? Inca 10 secunde probabil dar asa e cand omu-i lenes.

E bine sa faci la timp toate lucrurile, nu sa le lasi de azi pe maine, de maine pe poimaine, de poimaine pe final de luna si asa mai departe. tot ce se aduna iti va lua mult mai mult timp de rezolvat de cat daca te-ai ocupa din start de problema si ai aloca acolo un 5 minute modeste la final de zi. Eh, asa suntem noi, astia care incercam sa ne organizam atat de bine ca pana la urma tot o mare varza iese. Organizarea dusa la extrem nu are cum sa fie organizare, tot haos ajunge. Pana la urma cred ca o sa incerc sa fiu putin mai constiincios si mai putin delasator.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.