A fost interzis fumatul in spatiile publice

Cica s-a dat o lege care interzice fumatul in spatiile publice. Intrebarea mea este exista oameni care sa si aplice legea. Pai cate legi sunt date in tara asta si nu s-au respectat si nu se resepecta, nu avem degete la maini si la picioare sa numaram. Cea mai clara a fost marirea salariilor cu 50% a profesorilor de pe vremea lui Basescu. S-a dat si lege in acest sens si nimeni nu a tinut cont de ea. Acolo era vorba de bani, asa ca cine va pazi holurile institutiilor publice si spatiile publice pentru a da amenzi in stanga si in dreapta?

Cine va intra sa dea amenzi in cluburi si discoteci si bombe si carciumi si crasme si cafenele? Cine? Bineinteles ca nimeni. Este una dintre acele legi date de-ampulea, ca sa satisfaca norodul. Oamenii sunt usor de pacalit si peste un an se fac alegeri pentru Guvern din cate stiu. Popularitatea va atarna destul de greu. Legea in sine e destul de buna pentru ca eu unul sunt satul de fumul de tigara pe care il inhalez pe strada sau prin parc, insa nu cred ca aceasta lege se va aplica vreodata. Va fi doar una data de care nimeni nu va tine cont, cum se intampla de obicei in Romania.

In Romania exista o lipsa fenomenala de autoritate si cred ca acest lucru se resimte incepand cu strada si terminand cu legile care se dau peste noapte in Parlament. E bine si cu Europa, insa trebuie sa ne gandim foarte bine la repercursiunile pe care legile unei Europe unde salariul este 7000 de lei pe luna le au asupra unei tari unde salariul este 700 de lei pe luna. Dar, poate cu ocazia asta vor exista oameni ce vor lasa de fumat. Ar fi singura realitate daca legea s-ar aplica zic…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.