Cu curu’ in doua luntrii

Asa nu-i bine, invers nu-i bine. Cred ca asa se poate traduce cel mai bine modul in care cetateanul sarac resimte guvernarea celor care se perinda pe la Cotroceni. Nici un presedinte al acestei tari nu a reusit sa faca ceva pentru cetateanul de rand, sarac si cinstit. Probabil multi dintre voi v-ati dat seama de faptul ca atata timp cat nu furi, in tara asta nu ai cum sa depasesti pragul saraciei. Asa a fost societatea creata, aviz celor care se intrebau pana nu de mult de unde a ajuns nea’ Trucai ditamai miliardarul in euro desi n-are mai mult de 45 de ani. Iata ca acuma e pe la DNA cu explicatii diverse.

Ma gandeam la taxa de mediu, timbrul de mediu, taxa de poluare cum vreti sa o numiti. Cu aceasta taxa nu se loveste in cel cu bani, ci tot in cel sarac incapabil sa isi permita o masina Euro 5. Taxele pentru Euro2, Euro 3, Euro 4 chiar sunt de-a dreptul ridicole si drept exemplu, daca doresti un Golf 5 cu motor diesel de 1900 cmc Euro 4 din 2005, vei fi nevoit sa platesti o taxa de cel putin 700 de euro. Cum sa platesti o taxa de 700 de euro, adica un sfert din contravaloarea masinii doar pentru ca ti-ai permis sa cumperi o masina care consuma mai putin… De ce suntem osanditi la saracie mereu? De ce?

Pai in primul rand, suntem osanditi la saracie pentru ca ne vindem mai ieftin de cat curvele de pe centura o data la 4 ani, pe o galeata goala si o sticla de ulei. Asa se cumpara voturile in Romania. Atat de ieftini am ajuns si de spurcati. O mizerie de tara din care iti vine sa tot pleci. Suntem cu curu’ in doua luntrii de 26 de ani pentru ca nu suntem in stare sa ne alegem liderii corecti.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.